Omschrijving |
De beginnend beroepsbeoefenaar in de verse voedingsbranche verricht bewerkings- en/of verwerkingshandelingen op ambachtelijke wijze aan versproducten met het oog op de vraag van de klant. Hij is zich continu bewust van het belang dat de klant hecht aan kwaliteitseisen en gezondheidsaspecten van versproducten. Aandacht voor hygiëne en voedselveiligheid zijn cruciaal. De beginnend beroepsbeoefenaar is medebepalend voor de sfeer in het team en richting de klant. Hij is bij de uitvoering van zijn taken collegiaal en klantvriendelijk. Hij is dus representatief, nauwkeurig en zelfstandig.
Thema’s waar de beginnend beroepsbeoefenaar rekening mee houdt zijn:
• Arbo en veiligheid: met name het gebruik van messen en machines
• Milieu/duurzaamheid: sorteren afval en gebruik schoonmaakmiddelen
• Gezondheid: hygiënemaatregelen
• Circulariteit en economisch belang: verwerken restmateriaal en voorkomen derving
|