Geen items in verzamellijst

Details

Downloaden
Toevoegen aan verzamellijst
Keuzedeel
Naam Voeding & hospitality in zorg en welzijn - K1137
Omschrijving
De beginnend beroepsbeoefenaar leert via dit keuzedeel voedingswensen en -gewoonten van zorgvragers te inventariseren, hen te informeren en adviseren op het gebied van voeding, maaltijden en dranken en hen gastvrij te serveren. De beginnend beroepsbeoefenaar heeft kennis van (gezonde) voeding en de relatie hiervan met het herstel en welzijn van de zorgvrager. Hij heeft basiskennis van ziektebeelden en de hierbij passende voeding. Hij bespreekt met de zorgvrager zijn achtergronden en voedingswensen en houdt hier rekening mee. Hij serveert maaltijden en dranken en biedt volgens afspraak ondersteuning bij het nuttigen van de maaltijd en bij het drinken. De beginnend beroepsbeoefenaar is gastvrij. Hij signaleert, rapporteert en houdt patiëntgegevens bij met betrekking tot eten en drinken. * Waar in dit keuzedeel 'hij' of 'hem' staat, kan ook 'zij' of 'haar' gelezen worden.
Geldigheidsinformatie Geldig vanaf Geldig tot
29-10-2019
Dossier Kwalificatie Koppeling vanaf Koppeling tot  
Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn (2) 29-10-2019
Medewerker facilitaire dienstverlening (2) 29-10-2019
Dienstverlening (Gewijzigd 2024) Helpende Zorg en Welzijn (2) 01-08-2024
Medewerker facilitaire dienstverlening (2) 01-08-2024
Verzorgende IG (Gewijzigd 2016) Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) (3) 29-10-2019
Gehandicaptenzorg (GHZ) (3) 29-10-2019
Kraamzorg (KZ) (3) 29-10-2019
Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) (3) 29-10-2019
Verzorgende-IG (Gewijzigd 2020) Verzorgende-IG (3) 24-01-2020