Keuzedeel | ||
---|---|---|
Naam | Voeding & hospitality in zorg en welzijn - K1137 | |
Omschrijving | De beginnend beroepsbeoefenaar leert via dit keuzedeel voedingswensen en -gewoonten van zorgvragers te inventariseren, hen te informeren en adviseren op het gebied van voeding, maaltijden en dranken en hen gastvrij te serveren. De beginnend beroepsbeoefenaar heeft kennis van (gezonde) voeding en de relatie hiervan met het herstel en welzijn van de zorgvrager. Hij heeft basiskennis van ziektebeelden en de hierbij passende voeding. Hij bespreekt met de zorgvrager zijn achtergronden en voedingswensen en houdt hier rekening mee. Hij serveert maaltijden en dranken en biedt volgens afspraak ondersteuning bij het nuttigen van de maaltijd en bij het drinken. De beginnend beroepsbeoefenaar is gastvrij. Hij signaleert, rapporteert en houdt patiëntgegevens bij met betrekking tot eten en drinken.
* Waar in dit keuzedeel 'hij' of 'hem' staat, kan ook 'zij' of 'haar' gelezen worden. |
|
Geldigheidsinformatie | Geldig vanaf | Geldig tot |
29-10-2019 |
Dossier | Kwalificatie | Koppeling vanaf | Koppeling tot | |
---|---|---|---|---|
Dienstverlening | Helpende Zorg en Welzijn (2) | 29-10-2019 |
![]() |
|
Medewerker facilitaire dienstverlening (2) | 29-10-2019 |
![]() |
||
Verzorgende IG (Gewijzigd 2016) | Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) (3) | 29-10-2019 |
![]() |
|
Gehandicaptenzorg (GHZ) (3) | 29-10-2019 |
![]() |
||
Kraamzorg (KZ) (3) | 29-10-2019 |
![]() |
||
Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) (3) | 29-10-2019 |
![]() |
||
Verzorgende-IG (Gewijzigd 2020) | Verzorgende-IG (3) | 24-01-2020 |
![]() |