Kwalificatie | |||||
---|---|---|---|---|---|
Naam | Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie | ||||
Omschrijving | De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt in verschillende sectoren, zoals de voedings- en mengvoederindustrie, horeca en de sector brood- en banket. Hij werkt met uiteen lopende voedingsmiddelen. In de horeca, voedingsindustrie en de sector brood en banket zijn dat versproducten, in de mengvoederindustrie gaat het om basisingrediënten van mengvoeders. In de horeca werkt hij in uiteen lopende bedrijven, zoals een restaurant, zalencomplex, café, fastservice-bedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. In de sector brood en banket werkt hij in een grootbedrijf of in het kleinbedrijf bij een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij of bij een patisserie. In dat geval werkt hij in de ruimte achter de winkel.
Hij assisteert bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Hij werkt hygiënisch. Hij heeft aandacht voor de kwetsbaarheid en de bederfelijkheid van voedingsmiddelen. Ook gaat hij op een correcte wijze om met leveranciers en chauffeurs waar hij mee te maken krijgt. |
||||
Niveau | 1 | ||||
Geldigheidsinformatie | Crebo | Geldig vanaf | Inschrijven tot | Diplomeren tot | |
25252 | 01-08-2015 | 01-08-2022 | 01-08-2025 | ||
25260 | 01-08-2015 | 01-08-2019 | 01-08-2022 | ||
Overige documenten | Beroepsbeschrijving.pdf |