Kwalificatie | |||||
---|---|---|---|---|---|
Naam | Vakexpert voeding en kwaliteit | ||||
Omschrijving | De beginnend vakexpert voeding en kwaliteit is de verbindende schakel tussen kwaliteit en voedsel. Hij heeft inzicht in en continu aandacht voor de kwaliteit en het verbeteren van het voedsel en het bijbehorende proces, zowel van het primaire proces als van zijn eigen werk.
Hij is gericht op maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de kwaliteit van voedsel/voeding en speelt daar op in. Hij is continue alert op veranderende (inter)nationale kwaliteitsnormen en de invloed daarvan op de eigen bedrijfsprocessen. Hij heeft voortdurend aandacht voor de traceability en spreekt medewerkers aan op hun gedrag als dat kwaliteits-/veiligheids-/milieurisico's met zich meebrengt.
De beginnend vakexpert voeding en kwaliteit heeft zijn werkplek zowel op de werkvloer als in het laboratorium. Hij neemt deel aan interne en externe projecten/onderzoeken.
Voedsel is bereid en gecontroleerd volgens richtlijnen en procedures. |
||||
Niveau | 4 | ||||
Geldigheidsinformatie | Crebo | Geldig vanaf | Inschrijven tot | Diplomeren tot | |
25462 | 01-08-2015 | ||||
25569 | 01-08-2017 | 01-08-2019 | 01-08-2025 | ||
Overige documenten | Beroepsbeschrijving.pdf |
![]() |