Kwalificatie | |||||
---|---|---|---|---|---|
Naam | Vakexpert voeding en technologie | ||||
Omschrijving | De beginnend vakexpert voeding en technologie is gericht op het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Deze voedingsmiddelen worden in grotere aantallen bereid (niet eenmalig). Hij is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren in de processtappen, waaronder zijn eigen handelen, hebben op het eindproduct, de productiviteit en de kosten.
Hij is voortdurend allert op het voorkomen van besmettingsbronnen en situaties die gevaar opleveren voor de voedselveiligheid. Hij is gericht op maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op het voedsel dat hij ontwikkelt en bereidt en speelt daar op in.
De beginnend vakexpert voeding werkt in het primaire proces en kan deelnemen aan projecten.
Voedsel is bereid en geoptimaliseerd volgens richtlijnen en procedures. |
||||
Niveau | 4 | ||||
Geldigheidsinformatie | Crebo | Geldig vanaf | Inschrijven tot | Diplomeren tot | |
25463 | 01-08-2015 | ||||
Overige documenten | Beroepsbeschrijving.pdf |
![]() |