Kwalificatie | |||||
---|---|---|---|---|---|
Naam | Leidinggevende keuken | ||||
Omschrijving | De Leidinggevende keuken heeft naast uitvoerende werkzaamheden in de keuken, zoals het bereiden van maaltijden, ook leidinggevende taken. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in de keuken. Dit houdt in dat hij diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stelt hij begrotingen op en draagt hij zorg voor het bewaken van toegekende budgetten. Hij coördineert en organiseert de uitvoering van de werkzaamheden in de keuken. Hij verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang. Ook houdt hij rekening met wettelijke regels en voorschriften voor werkzaamheden in de keuken. Daarnaast zorgt de Leidinggevende keuken voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werkt hij mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Hij zorgt voor het opstellen van menukaarten, menuplanningen en het uitvoeren van bijbehorende calculaties. De Leidinggevende keuken kan kostenbewust handelen en vertoont commercieel gedrag. Voor het werk van de Leidinggevende keuken is een commerciële, sociale, operationele beroepshouding en persoonlijke effectiviteit nodig. |
||||
Niveau | 4 | ||||
Geldigheidsinformatie | Crebo | Geldig vanaf | Inschrijven tot | Diplomeren tot | |
25181 | 01-08-2015 | ||||
Overige documenten | Beroepsbeschrijving.pdf |