Geen items in verzamellijst

Details

Downloaden
Toevoegen aan verzamellijst
Kwalificatie
Naam Gespecialiseerd kok
Omschrijving
De Gespecialiseerd kok werkt in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Hij bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten en denkt na over de samenstelling van de menukaart en voert deze uit. Naast deze creatieve, uitvoerende werkzaamheden, coördineert en organiseert hij de werkzaamheden binnen de verschillende delen van de keuken. Hij bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Ook is hij verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Hij kan kostenbewust handelen en vertoont commercieel gedrag. Voor het werk van de Gespecialiseerd kok is een commerciële, sociale, operationele beroepshouding en persoonlijke effectiviteit nodig. Tot slot helpt hij ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geeft leiding aan de medewerkers binnen zijn afdeling/partie. Hij functioneert op hoog culinair niveau, werkt zo efficiënt mogelijk en bij al zijn taken werkt hij nauw samen met zijn leidinggevende. Context van het beroep De Gespecialiseerd kok is vaak werkzaam in bedrijven in het hogere segment. De formule van het bedrijf is bepalend voor de keukenformule. Vaak zijn de keukens waar hij werkt verdeeld in meerdere parties, zoals de koude en warme keuken en de patisserie. Elke partie heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Voor de uitvoering van de taken en het realiseren van de verantwoordelijkheden beschikt elke partie over een team van medewerkers. De samenstelling en de omvang van het team van een partie zijn afhankelijk van de formule van het bedrijf en die van de keuken, de soort partie en de aard en de hoeveelheid werkzaamheden die er moeten worden uitgevoerd.
Niveau 4
Geldigheidsinformatie Crebo Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot  
25179 01-08-2015  
Overige documenten Beroepsbeschrijving.pdf
Dossier Keuzedeel Code Koppeling vanaf Koppeling tot  
Keuken ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening geschikt voor niveau 4 K0263 01-03-2016
Aziatische keuken K0140 15-07-2021
Basismanagement K0008 01-03-2016
Belevingsgericht werken K0790 04-01-2018
Bierkennis K0957 01-01-2019
Digitale vaardigheden gevorderd K0023 19-07-2016
Diversiteit K0024 29-01-2022
Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs K0959 01-04-2018
Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs K0960 01-04-2018
Duits B1/B2 in het beroepsonderwijs K0961 01-04-2018
Duits in de beroepscontext A2 K0025 01-03-2016 01-10-2018
Duits in de beroepscontext B1 K0026 01-03-2016 01-10-2018
Duurzaamheid in het beroep D K0031 01-03-2016
Eetcultuur en -wensen K0032 19-05-2017
Engels B1/B2 K0803 19-07-2017
Engels in de beroepscontext B2 K0036 01-03-2016 19-01-2018
Excellent vakmanschap K1273 Concept
Fermenteren in de horeca K1437 Concept
Frans A1/A2 in het beroepsonderwijs K0985 01-07-2018
Frans A2/B1 in het beroepsonderwijs K0986 01-07-2018
Frans B1/B2 in het beroepsonderwijs K0987 01-07-2018
Frans in de beroepscontext A2 K0039 01-03-2016 01-01-2019
Frans in de beroepscontext B1 K0040 01-03-2016 01-01-2019
Fries in de beroepscontext A2 K0509 19-07-2016
Fries in de beroepscontext B1 K0510 19-07-2016
Functional food K1401 Concept
Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4 K0226 01-03-2016
Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit K0210 01-03-2016
Internationaal II: werken in het buitenland K0202 01-03-2016
Invloed en medezeggenschap in organisaties (IMO) K1122 13-05-2020